Van en voor ouders

familywalk

In deze rubriek hebben ouders de gelegenheid om hun positieve ervaringen en tips met elkaar te delen. Mocht je als ervaringsdeskundige ouder hier gebruik van willen maken, stuur dan de titel, je ervaring (in ongeveer 100 woorden) en je voor- en achternaam (met eventeel meer contactgegevens) op naar SKortekaas@texel.nl.

  • Elektronische leerwegomgeving OSG

De leerlingen van de OSG hebben toegang tot hun persoonlijke elektronische leerwegomgeving (ELO). Afgelopen maand heb ik als ouder ontdekt dat daar ook prachtige hulpmiddelen aangereikt worden voor bijvoorbeeld het vak mens en natuur. Daarnaast zijn er allemaal websites waar ieder op zijn eigen niveau kan oefenen, zoals: meestergijs.nl voor Engels en cambiumned.nl voor Nederlands. Heb je ook zo'n tip, stuur hem naar SKortekaas@texel.nl, dan voegen we hem toe!

  • Help! mijn kind is hoogbegaafd

"Help! Mijn kind is hoogbegaafd – Wat je MOET weten" van auteur drs. Marieke van der Zee is een gratis ebook voor ouders van hoogbegaafde kinderen over hoe ze hun kind het beste kunnen ondersteunen. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn: De 4 stappen naar een gelukkig en evenwichtig hoogbegaafd kind; erkennen en waarderen; zorgen voor een passend sociaal netwerk en praktische tips. Daarnaast is er een tool:

"Game over? Start opnieuw!" is een doe-boek voor kinderen met autisme en hun ouders en begeleiders."Als voormalig topsporter en vader van een kind met autisme, vind ik het belangrijk dat iedereen kan sporten. Sport is gezond voor je lichaam en je hoofd. Dit boek laat kinderen zien dat sporten ook heel leuk kan zijn. Ook als je autisme hebt." - tennisser Paul Haarhuis. Het boek is te bestellen op autismeindesport.nl of te leen bij CJG Texel.

  • Kledingmagazijn 'je mag er zijn'

Bij 'je mag er zijn' mogen pleegouders, pleegkinderen, tienermoeders en moeders die van een absoluut minimum moeten rondkomen gratis tweedehands kleding (tot maat 158) uitzoeken.

Er zijn ook gratis kinderwagens, autostoeltjes, boxen, speelgoed, fietsjes, etc. Dus mocht je mooie bruikbare spullen over hebben, waar andere kinderen trots op kunnen zijn, breng het dan naar één van de ouders die deze spullen inzamelen en naar Noord-Scharwoude brengen. www.jemagerzijn-noordholland.nl
(Bianca Polderman)

  • U kunt VEEL meer dan u denkt. Wat u zelf kunt doen om uw kind gezond te houden

ISBN/EAN: 9789047706069. Had ik dit boek van Dr. Moolenburgh (88 jaar en oud-huisarts) over alle kwaaltjes, allergieën, kinderziektes, homeopathie, cease-therapie, vaccinaties enz.enz. maar 20 jaar eerder gelezen. Een boek waar ik telkens weer in begin te lezen. Vol praktijkvoorbeelden. Een huisarts vol passie en die de oorzaken van kwaaltjes aanpakt i.p.v. medicijnen geven en kwaaltjes onderdrukken. Het kost €24,95 (Leny Kikkert).

Hulp nodig of vragen?