Op vakantie met de auto

Op vakantie met de auto

Op een terrasje in de zon, zwemmen, ijsjes eten, voeten in het zand, met een boek onder een parasol. We kunnen bijna niet wachten tot de zomervakantie begint. Hoewel vliegreizen normaal heel populair zijn, gaan dit jaar veel mensen toch liever nog even met de auto naar hun favoriete Europese vakantiebestemming. Wel zo veilig en flexibel.


6 tips voor een veilige en ontspannen reis.
 

Tip 1: Veilig op weg
Ga goed uitgerust op weg en stop vervolgens zeker elke twee uur minimaal een kwartier om even te lopen, iets te drinken en uit te rusten voor jullie weer de weg op gaan.
 

Tip 2: Comfort
Zorg voor een goede temperatuur in de auto. Koel, maar niet koud. Als het buiten erg warm is, kun je de temperatuur in de auto beter rond de 23 graden zetten. 

 

Tip 3: Meenemen
Check of je alle benodigde accessoires in de auto hebt die je onderweg mogelijk nodig kunt hebben en of alles in goede staat verkeerd. Denk aan: ehbo-kit, startkabels, sleepkabel en een gevarendriehoek en hesje. Vergeet ook de verzekeringspapieren en de belangrijke telefoonnummers niet. En natuurlijk genoeg water, snacks en vermaak voor de passagiers op de achterbank.

 

Tip 4: Slim inpakken
Dat zware spullen onderop gaan is redelijk logisch, maar bedenk ook hoe u de bagage verder slim inpakt. Spullen die u onderweg nodig hebt, zoals water, reisdocumenten en uw zonnebril, plaatst u vooraan. Zorg dat de kinderen op de achterbank voldoende snacks en vermaak hebben voor onderweg. 

 

Tip 5: Timing
Als u ver moet rijden is het handig om vroeg in de ochtend te vertrekken. Vaak is het dan nog rustig op de weg en is het ook nog niet zo warm. De kinderen kunnen nog even rustig doezelen terwijl u vast flink wat kilometers maakt. 

 

Tip 6: Onderweg
Reizen met kinderen kan prima zolang iedereen maar een beetje rekening met elkaar houdt. Maak dus duidelijke afspraken met elkaar over wat je van elkaar verwacht. Zorg daarnaast dat het gezellig is onderweg (liedjes zingen, raadspelletjes doen, verhalen vertellen) en dat je misschien wat vaker stopt dan nodig is om even allemaal de benen te strekken. Omdat je tijdens een lange reis af en toe ook rust nodig hebt is het handig om voor iedere passagier een koptelefoon mee te nemen.