Drie tips bij het boodschappen doen met je kinderen

dad

Donderdagavond 8 december besteedde RTL Nieuws in de uitzending van 19.30 uur aandacht aan snoepverpakkingen en hoe je als vader of moeder in de supermarkt met je kinderen langs die verpakkingen komt. Sofie Vriends, programmadirecteur Gezond en veilig opgroeien van het Nederlands Jeugdinstituut geeft ouders drie tips:

  1. Begin al vroeg in je opvoeding om met je kinderen te praten over gezonde voeding en stel daar al je grenzen vast. Een keer wat lekkers hoort daarbij, maar met mate.
  2. Betrek je kind in de winkel bij het boodschappen doen. Zo geef je je kind ook de nodige afleiding. Bijvoorbeeld met een eigen wagentje of een simpel opdrachtje als: ‘Wil jij voor mij op zoek naar het brood?’ Of bied een alternatief: ‘Deze keer nemen we geen snoepjes mee, maar je mag wel een lekker stukje fruit uitzoeken’.
  3. Bedenk als je kind in de winkel toch dwars wordt, altijd dat je daarin als ouder niet de enige bent die dat overkomt. Geneer je niet. Blijf consequent en rustig. De vaders en moeders om je heen herkennen dit ongetwijfeld. Hun duimen gaan voor je omhoog!

Bron: NJi

Meer informatie

Bekijk de RTL Nieuws uitzending (item na 08:08 minuten)