CJG onderdeel van Sociaal Team

Jongeren

Opvoeden en opgroeien is leuk, maar soms ook lastig. Als ouders er samen met hun omgeving niet uitkomen, kunnen zij best wat advies of hulp bij gebruiken. Of het nu gaat om babyverzorging of om pubers, om voeding en gezondheid of om gedrag en ontwikkeling. Er zijn tal van organisaties en professionals die hierbij kunnen helpen. 

Het CJG is onderdeel van het Sociaal Team Texel

Het CJG is onderdeel van het sociaal team. Iedereen kan hier terecht met vragen over opvoeden en opgroeien. De website kan vaak al antwoord geven op uw vraag. Of u komt er samen met uw omgeving uit. Maar soms is dat niet genoeg. Dan kunt u terecht bij het sociaal team.

Het sociaal team maakt zo snel mogelijk een afspraak met u voor een gesprek, bij u thuis of ergens anders. Het is goed om ook altijd iemand anders uit uw omgeving voor dat gesprek uit te nodigen. Ook is het mogelijk om u in contact te brengen met iemand van MEE die u bij dit gesprek ondersteunt.

In een of meerdere gesprekken brengen wij samen met u in beeld wat uw hulpvraag is. Vervolgens kijken we samen met u hoe u het probleem wilt oplossen. Ook kijken we op welke manier familie, vrienden of bekenden hier een rol in kunnen spelen. De gemeente kan in bepaalde gevallen ook ondersteuning regelen.

Het sociaal team werkt hierin samen met verschillende organisaties.

Schoolmaatschappelijk Werk

Bijna alle jeugdhulp valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Ook het schoolmaatschappelijk werk valt hieronder, dit is een verlengstuk van het sociaal team. Het schoolmaatschappelijk werk is verdeeld in drie leeftijdscategorieën:

  • Van 0 tot 4 jaar
  • Van 4 tot 12 jaar
  • De OSG-leeftijd

Medewerkers Sociaal Team Jeugd

Wilt u contact met een van de jeugd-medewerkers uit het sociaal team, dan kunt u een van de volgende medewerkers benaderen:

  • Cecil van Tiel: 06 - 82 06 02 22
  • Gino Buijs: 06 – 83 59 34 35
  • Marieke Wuis: 06 – 83 58 60 87

Hulp nodig of vragen?